De gezondheidsvoordelen van appels!

Metabolic-Balance-appels

De gezondheidsvoordelen van appels!

Het oude gezegde ‘an apple a day keeps the doctor away’ geeft weer hoe belangrijk het eten van appels is voor je gezondheid. Appels zijn in Nederland het hele jaar door prima verkrijgbaar en je hebt keuze uit vele soorten. Hieronder een opsomming van de vele voordelen voor je gezondheid door het dagelijks eten van een appel:
– appels zijn vezelrijk; goed voor de stoelgang en het vult de maag. Een appel van gemiddelde omvang levert ongeveer 10 %  van de dagelijks benodigde hoeveelheid vezels.
– appels zijn rijk aan vitamines en mineralen, voornamelijk vitamine A, B2, B3, B6, C en de mineralen kalium, magnesium en mangaan.
– appels bevatten quercetine, een anti oxidant dat o.a. de kans op Alzheimer of een beroerte verkleint. Ook de kans op het krijgen van kanker en hart- en vaatziektes wordt verminderd door het eten van appels.
– het dagelijks eten van appels kan een gunstige invloed hebben op huidziektes.
– appels werken bijzonder goed op de cholesterolspiegel; ze verhogen het gezonde cholesterol (HDL) en verlagen het slechte cholesterol (LDL).
– de polyfenolen (anti oxidanten) in appels verbeteren de longfunctie en verminderen de kans op astma.
Veel van de voedingsstoffen bevinden zich in of net onder de schil!

In het persoonlijk voedingsplan (dat opgemaakt wordt aan de hand van o.a. je bloedwaarden) is er 1 overeenkomst die voor iedereen geldt: het dagelijks eten van een appel. En dat is niet voor niets. Wil je meer informatie over het persoonlijk voedingsplan, maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Comments for this post are closed.