Gezond & Persoonlijk voedingsadvies Leusden

carrot-1085063_1920
Total Body Metabolic geef je een persoonlijk voedingsplan, gebaseerd op je eigen behoeften. Wanneer je niet lekker in je vel zit is dit vaak oorzaak van een mix van verkeerde voeding en een verstoorde hormoonbalans. Hierdoor heb je een groter risico op diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Bij Total Body Metabolic Leusden gebruiken we gezonde voeding als medicijn. Het persoonlijk voedingsplan dat we voor je opstellen, is er op gericht je lichaam te herstellen en laat je lichaam de voeding weer omzetten in energie, in plaats van vet. Dit kan niet alleen bij afvallen maar ook bij allergieën of diabetes helpen.


Het Dieet om te stoppen met alle diëten

We kunnen gerust stellen dat de stofwisseling, of het zogenaamde metabolisme, de draaischijf is van ons lichaam. Niet alleen zorgt deze verzameling van biochemische processen, die plaatsvinden in cellen en organismen in ons lichaam, er voor dat goede stoffen worden opgeslagen en slechte stoffen of afvalstoffen worden verwerkt. Ze is ook essentieel voor een goede en gezonde lichaamsbouw.

Je hebt het vast wel eens gehoord dat mensen die niet overdreven eten er toch erg snel gewicht bij krijgen, terwijl anderen alles eten zonder er ook maar één kilo bij te krijgen. Ook dit fenomeen kan veroorzaakt worden door onze stofwisseling.

Van een bepaalde groep mensen is bijvoorbeeld bekend dat ze over een tragere stofwisseling beschikken waardoor het lichaam niet voldoende efficiënt, of gewoon niet voldoende vetstoffen kan afbreken.
Het is belangrijk te weten dat een verstoorde werking aan de basis kan liggen van overgewicht. Dit kan ook gelden voor mensen met een te laag gewicht.


Wat is metabolisme?

healthy-fruits-morning-kitchenMetalbolisme is een ander woord voor stofwisseling. Metabolisme heeft één belangrijke kerntaak, namelijk: zorgen voor een goede energieproductie in ons lichaam. Deze energieproductie wordt verkregen door enerzijds de aanvoer van zogenaamde bouwstoffen en anderzijds het afvoeren van afvalstoffen. Wanneer dit proces niet op een correcte manier kan worden uitgevoerd zal je lichaam daar snel de nodige tekenen van vertonen.

De “grondstoffen” die nodig zijn voor de productie van energie komen via voeding in ons lichaam, en worden bij een niet goed werkende stofwisseling als het ware opgeslagen in de vorm van vet. Bij mensen met een normale stofwisseling of een
normaal metabolisme is dat niet het geval. Bij hen worden alle “grondstoffen” op een vlotte manier verwerkt en wordt op die manier de nodige energie opgewekt om het lichaam alle nodige taken uit te kunnen laten voeren. Daarnaast zullen mensen met een gewoon goed werkende stofwisseling ook veel minder snel last ondervinden van overgewicht omdat het aanwezige vet zeer efficiënt kan worden verwerkt.


Trage stofwisseling en stofwisseling stimuleren Leusden

Onderzoek naar een vertraagde werking van de stofwisseling heeft in het verleden aan het licht gebracht dat dit deels erfelijk is bepaald. Met andere woorden, indien je in de familie veel mensen hebt die zwaarlijvig zijn, loop ook jij een aanzienlijk groter risico. Zijn je meeste familieleden eerder mager, dan is de kans groot dat ook jij eerder over een tengere lichaamsbouw zal beschikken.


Wanneer je met een trage stofwisseling wordt opgezadeld, kun je daar gelukkig wel zelf veel aan veranderen. Verschillende handelingen kunnen er namelijk voor zorgen dat je stofwisseling als het ware extra wordt aangezwengeld. Een niet onbelangrijk deel hiervan heeft betrekking tot de voeding die je eet. Probeer snoep bijvoorbeeld te vervangen door fruit en eet uitsluitend volkoren producten.


Daarnaast spreekt het voor zich dat je etenswaren of dranken die je eerder een loom gevoel geven, het beste kunt laten staan, of slechts met mate kunt eten/drinken. Bekende voorbeelden hiervan zijn fastfood en uiteraard ook alcohol. Dat is echter niet alles, want ook lichaamsbeweging kan er voor zorgen dat je stofwisseling aanzienlijk wordt versneld. Regelmatig aan sport doen en bijvoorbeeld vaker de fiets nemen kunnen eveneens helpen om je stofwisseling te verbeteren. Wil je weten hoe wij je kunnen helpen in Leusden?

Als je serieus overweegt om de problemen met je lichaam aan te gaan pakken nodigen we je uit voor een gratis kennismakingsgesprek bij Total Body Program. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!!

Marijke-april2016Wij werken als volgt:

  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Proefbehandeling
  • Advies persoonlijk behandel Plan: (Doelstelling, kosten, vergoedingen)
  • Persoonlijk behandel Plan met regelmatig evaluatie
  • Bij afronding jaarlijkse Total Body Program Check

Durf jij de stap naar een verbeterde versie van jezelf te zetten?

Maak dan geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak

Lees meer over onze methodes: