Gezonde voeding als basis voor verlichting van klachten en een beter figuur!

De Griekse arts Hippocrates zei het eeuwen geleden al; “Laat voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding”.  De keuze in voeding bepaalt voor een groot deel of uw lichaam optimaal gevoed wordt en in balans is. Als alle “grondstoffen” in voldoende mate en de juiste verhoudingen worden genomen zal er eerder sprake zijn van een goede balans en is de kans op haperingen in de fysiologische processen geringer.

De orthomoleculaire geneeskunde heeft voeding als uitgangpunt; er wordt gekeken welke processen niet optimaal verlopen en op welke wijze er aanvulling gewenst of noodzakelijk is. Deze aanvulling wordt altijd gezocht in (combinaties van) voeding, en mogelijk aangevuld met supplementen bestaande uit vitaminen, mineralen, vezels, aminozuren of vetzuren.

Niet ieder mens is hetzelfde en de omstandigheden variëren sterk per persoon afhankelijk van bijvoorbeeld leeftijd, bezigheden, geslacht, erfelijke omstandigheden en factoren als stress. Wat voor de ene persoon heilzaam is, is dat voor de ander niet. In de orthomoleculaire therapie wordt met deze individuele omstandigheden rekening gehouden om tot de voor die persoon optimale voeding te komen.

Orthomoleculair therapeut

In 2017 heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond nadat ik daarvoor al mijn diploma Medische Basis Kennis heb behaald. In mijn praktijk werk ik met meerdere laboratoria samen om de bloedwaarden te analyseren en/of na te gaan of er sprake is van deficiënties of voedingsintoleranties. Binnen mijn netwerk heb ik diverse specialisten waar ik mee samen werk of naar doorverwijs. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) en voldoe aan de gestelde opleidingseisen en bezoek jaarlijks vele nascholingen, trainingen congressen en seminars om me verder te specialiseren. De kosten van mijn consulten worden door praktisch alle verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed in het aanvullende pakket.

Individuele Voedingsplannen

Ik ben Metabolic Balance ® begeleidster waarbij er persoonlijke voedingsplannen op maat worden gemaakt rekening houdend met de gemeten bloedwaarden, klachten, persoonlijke omstandigheden, allergieën en eventueel medicijn gebruik.

Ik ben je graag van dienst om op basis van gezonde voeding je stofwisseling weer in balans te brengen waardoor klachten verlicht worden als bijv. een te hoge bloeddruk of cholesterol niveau, diabetes type II, reuma en huidklachten.

Indien je graag gewicht wilt verliezen dan wordt er in je voedingsplan gebruik gemaakt van de heilzame werking van vetverbranders en slankmakers uit de natuur! Dit alles afgestemd op jouw persoonlijke stofwisseling en hormoonniveau die we aan de hand van een vingerprikje bloed in het laboratorium laten vaststellen. Naast orthomoleculair therapeut ben ik ook opgeleid als gewichtsconsulente en ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen.

Meer over inviduele voedingsplannen

Voedingsintolerantie test

Heb je regelmatig last van hoofdpijn, vermoeidheid, buikkramp, obstipatie of diarree?

De oorzaken hiervoor kunnen heel divers zijn; te weinig gedronken waardoor afvalstoffen niet goed je lichaam verlaten, eten dat verkeerd gevallen is, te weinig vezels in je voeding of hormonaal; je klachten treden bijvoorbeeld voornamelijk op tijdens je menstruatie.

Heb je hier regelmatig last van en kan je niet thuisbrengen waar het vandaan komt, overweeg dan eens het doen van een allergie- of intolerantietest.

Een allergie wil zeggen dat je zodra je in aanraking komt met de stof er een reactie ontstaat. Wil je deze reactie voorkomen, dan kan je er voor zorgen bepaalde producten achterwege te laten.

Een intolerantie is lastiger; je kan wel wat van de stof/voeding verdragen, maar er komt bij een te grote inname van de voeding een uitgestelde reactie, soms pas dagen later. Hierdoor is het lastig na te gaan welke voeding voor deze reactie heeft gezorgd. In zo’n geval kan een intolerantietest uitkomst bieden. Tijdens de eerst afspraak hebben we een korte intake waarin er direct bloed kan worden afgenomen. Hiervoor is het niet nodig nuchter te zijn. We testen op 90 van de meest allergene producten, o.a. op meerdere graansoorten, zuivel zowel afkomstig van de koe, de geit en het schaap, en veel verschillende noten, vleessoorten, vissoorten, fruit, koffie, groenten, koffie en cacao. Na ongeveer drie weken hebben we de uitslag van de tekst verwerkt in een rapport die we bij de 2e afspraak uitgebreid bepreken en waarbij je het rapport mee naar huis krijgt. Hierin zijn behalve uitleg over de betreffende intoleranties ook adviezen opgenomen hoe hiermee om te gaan.

Na een aantal weken hebben we nog een derde afspraak waarin we doornemen hoe de situatie nu is en of de adviezen hebben geleid tot een afname van de klachten. De intolerantietest zelf wordt door bijna geen enkele ziektekostenverzekeraar vergoed maar de consulten wel doordat ik als orthomoleculair therapeut ben aangesloten bij beroepsvereniging MBOG. Afhankelijk van de verzekeraar en het aanvullende pakket worden de kosten hiervan door praktisch alle verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking waarin we desgewenst meteen de test kunnen starten.

Meer over de voedingsintolerantie test

Energetische morfologische bloedtest!

Wil je inzage in hoeverre er sprake is van vrije radicalen belasting, borrelia belasting, virale en bacteriële belasting en inzage in o.a. je mineralen en vitamine status? Aan de hand van een paar druppels bloed door een vingerprikje gaan voor jou mogelijk veel kwartjes op zijn plaats vallen. Bij de eerste afspraak wordt er bloed afgenomen en verzonden naar het laboratorium. De uitslag met behandeladvies bespreken we in de volgende afspraak.

Gratis kennis maken

Maak gerust een afspraak om vrijblijvend kennis te maken. De studio is ook 2 avonden in de week geopend (dinsdag- en donderdagavond). Mijn studio bevindt zich tegenover station Schothorst, is goed bereikbaar per openbaar vervoer, fiets en auto. Parkeren kan gratis voor de deur (met parkeerschijf) of in de parkeergarage. Maak een afspraak via 033-8876699 of  maak online een afspraak.