Persoonlijk voedingsplan

Op basis van je bloedwaarden

Effectief afvallen met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance.

Bij afslankstudio Gracili kunt u afvallen met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance. Dit plan wordt voor ieder persoonlijk samengesteld aan de hand van je bloedwaarden, wensen en gezondheidsgegevens en is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Uitgangspunt voor de keuze van de juiste voedingsmiddelen is niet het aantal calorieën of de samenstelling van voeding op basis van het  percentage koolhydraten, vetten en eiwitten, maar op de manier waarop deze de hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezond metabolisme bevorderd en een betere afgifte van insuline bewerkstelligd. Samen met enkele nieuwe, simpele regels voor de maaltijden reguleer je voor eens en voor altijd je gewicht en verbeter je jouw totale hormoonhuishouding. Dit voedingsplan is bedoeld om klachten die overgewicht met zich mee kunnen brengen te voorkomen.

Metabolic-Balance-appels

Wanneer moet ik beslist met het Metabolic Balance programma beginnen?
Deelnemen aan het programma is voor u zinvol en waardevol,

– als u niet wilt wachten tot uw overgewicht klachten gaat veroorzaken,
– als uw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en u op een gezonde manier wilt afvallen;
– als er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen.

– als u, ongeacht uw leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

 

Hoe werkt het persoonlijk voedingsplan?

Tijdens de vrijblijvende intake wordt u uitvoerig geïnformeerd over het programma. Als u besluit te starten, bespreken we uw wensen en gezondheidsgegevens. Aan de hand van een vingerprikje wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Omdat dit in nuchtere toestand dient te gebeuren, plannen we deze afspraak aan het begin van de dag in. Uw bloed wordt verzonden naar het laboratorium en daar op 35 verschillende bloedwaardes beoordeeld. Met de uitslag van deze waardes en aan de hand van uw wensen en gezondheidsgegevens wordt een persoonlijk voedingsplan voor u opgesteld. Dit wordt bij uw volgende bezoek aan de studio uitvoerig met u besproken en u ontvangt het uitgewerkte voedingsplan in een mapje. Met behulp van onze geavanceerde weegschaal wordt uw huidig gewicht en samenstelling van uw gewicht bepaald.

Voorbereidingsfase

U start met 2 voorbereidingsdagen waarin uw lichaam gaat wennen aan een ander voedingspatroon. Bij het bespreken van het plan wordt u geïnformeerd over de keuzemogelijkheden voor de voorbereidingsdagen. U eet vaste voeding, dit zijn dus geen detox dagen.

Strenge fase
Tijdens deze minstens twee weken durende fase, stelt uw lichaam zich in op een nieuwe en gezonde voedingswijze. Daarbij wordt u meer bewust van de veranderingen in uw lichaam op het gebied van gezondheid en gewicht. In deze fase dient het programma zo strikt mogelijk gevolgd te worden. In uw voedingsplan zijn alle keuzemogelijkheden uitvoerig beschreven. Uw voeding bestaat uit gezonde producten, met veel keuze uit groenten, en daarnaast een gevarieerd aanbod uit vlees, vis, gevogelte, peulvruchten, fruit, graanproducten, water. Door de evenwichtige samenstelling van uw voedingsplan, zult u alle benodigde voedingsstoffen, vezels, vitaminen en mineralen binnen krijgen.
Minder strenge fase
In deze fase gaat u voedingsmiddelen uitproberen die in de vorige fase niet waren toegestaan. Op deze manier ervaart u zelf de voor u persoonlijk best passende voeding. U neemt de veranderingen in uw lichaam waar, voelt wat voor u goed is.
De fase van gewichtsbehoud
Heeft u het idee dat u dat bereikt heeft wat u wilde bereiken? Bent u bijvoorbeeld op uw ideale gewicht? Dan begint de fase van gewichtsbehoud. Deze fase eindigt in principe nooit omdat uw eetpatroon meestal sterk is veranderd en u daarmee door wilt gaan. De ervaring leert wel dat deelnemers zich zo goed voelen dat ze hun nieuwe gewoontes niet meer willen veranderen.

Metabolic Balance (r) streeft naar een blijvende verandering met behulp van een gezonde en bij u passende voeding. Wij helpen u graag daarbij dat te bereiken. U bezoekt regelmatig de studio waarbij we uw resultaten meten en bespreken.


Wat kan ik van een deelname aan Metabolic Balance verwachten?
– bewustwording van een gezond voedingspatroon
– effectieve gewichtsafname
– meer energie
– verbetering van de hormoonhuishouding
– Verbetering van de huid
– gunstige invloed bij een te hoge bloeddruk

metabolic-balance-voedingspyramide

Marijke-april2016