Pijnbestrijding door APS therapie

APS therapie biedt verlichting bij zowel acute als chronische pijnklachten als o.a. sportblessures, reuma, fibromyalgie en lage rugpijn.

Of u nu last heeft van acute pijnklachten door bijvoorbeeld een sportblessure of  last heeft van chronische pijnklachten, APS therapie kan de oplossing zijn.

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. Deze pijnloze methode stimuleert het lichaam bij herstel, regeneratie en zorgt voor toename van energie. Het APS apparaat geeft een microstroom signaal af aan het lichaam om de lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en lichaamsenergie vrij te maken. De actiepotentiaal is een communicatiesignaal dat voorkomt in de zenuwcel. Telkens als er een actiepotentiaal opgewekt wordt zal de zenuwcel zijn uitwisselingsprocessen met onder andere natrium en kalium starten. Hierdoor wordt de cel weer geactiveerd en zullen ook andere cel processen die van belang zijn volgen. Hierdoor raakt de zenuwcel weer beter getraind in zijn taak en zal beter presteren en worden lichaamsprikkels / signalen beter doorgegeven. Door het strategisch plaatsen van de elektroden rond de pijnplekken wordt het APS signaal overgebracht op het lichaam en wordt de aanmaak van actiepotentialen in het lichaam bevorderd.

De voordelen van de toepassing van APS therapie zijn:

– verlichting van pijnklachten door verhoogde afgifte van natuurlijke pijnstillers

– versnelde wondgenezing

– toename van energie

– vermindering van ontstekingen

– verhoging van de bloedcirculatie

– versnelde afvoer van afvalstoffen

– verbeterde communicatie tussen de cellen

Er zijn geen bijwerkingen door de methode. De volgende contra-indicaties zijn van toepassing: kanker, epilepsie, zwangerschap, acute trombose, hart- of herseninfarct (minder dan 3 maanden geleden) en dragers van een elektronisch implantaat (pacemaker e.d.). Mocht 1 van bovenstaande situaties op u van toepassing zijn, dan is behandeling niet mogelijk. De behandeling is mogelijk voor kinderen, mits zij oud genoeg zijn om goed aan te kunnen geven wanneer zij een prikkeling ervaren.iStock_000008894314Large

Bij de 1e afspraak beginnen we met de intake waarna direct de 1e behandeling plaats kan vinden. Deze afspraak duurt ruim 1 uur. De vervolg behandelingen duren ongeveer 3 kwartier en bestaan uit maximaal 4 plaatsingen van de elektroden. Elke plaatsing duurt maximaal 8 minuten. Tijdens 1 behandeling kunnen er meerdere klachten worden aangepakt, waarbij de prioriteit uitgaat naar de klachten die voor u de meeste pijn of ongemak met zich meebrengen. In de regel zijn er meerdere behandelingen nodig om afdoende resultaat te ervaren. Bij acute klachten als bijvoorbeeld sportblessures is de verwachting dat u sneller resultaat merkt dan bij chronische klachten. Om de effectiviteit van de behandelingen zo optimaal mogelijk te laten zijn, is het gewenst dat er slechts korte tijd tussen de afspraken zit. Bij voorkeur vinden de 1e 3 behandelingen plaats binnen 1 week. Voor openingstijden van  de studio verwijs ik graag naar de volgende pagina: https://www.gracili.nl/contact/.

Over Marijke

Marijke Eijgenraam is gediplomeerd APS therapeute en jarenlang aangesloten geweest bij beroepsvereniging BVAT. Per 1 januari 2019 heb ik mijn lidmaatschap bij de beroepsvereniging opgezegd en worden de behandelingen voor APS therapie niet meer vergoed. Ter compensatie voor het feit dat deze consulten niet meer vergoed worden, zijn de kosten die ik bereken aanzienlijk lager dan marktconform.